Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی علیزاده علی آبادی روز دوشنبه در نشست تخصصی آموزش نوآوری در پدافند غیرعامل کشاورزی در مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) مشکین دشت فردیس البرز افزود: یکی از حربه های دشمن برای ضربه زدن به امنیت غذایی تحریم در نهاده های کشاورزی است؛ به عنوان مثال بذر سالانه بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ میلیون یورو بذر  وارد  کشور می شود که  وابستگی در بذر و سم باید کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی اظهار داشت: کشاورزی درپارامترهای اقتصادی جایگاه مهمی دارد؛ به طور مثال حدود ۱۸ درصد شاغلان کشور در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند و حدود۱۴ درصد درآمد ارزی غیر نفتی کشور از بخش کشاورزی تامین می شود.

وی ادامه داد: حدود ۱۱ درصد درآمد ناخالص کشور از بخش کشاورزی است؛ بنابراین بخش کشاورزی درآمدزا ، ارز آور و در بخش  اشتغال اهمیت بسزایی دارد.

علیزاده علی آبادی گفت: سالانه  حدود ۱۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور تولید می شود که ۸۵ میلیون تن در بخش زراعت و ۲۵ میلیون تن در بخش باغبانی است بخش کشاورزی اهمیت بسزایی دارد زیرا دشمن می خواهد در این بخش ضربه بزند.

وی با بیان اینکه اگر دشمن به بخش کشاورزی ضربه بزند به امنیت غذایی کشور ضربه زده است ، افزود: در کشور ما مسوولیت تضمین امنیت غذایی بر عهده وزرات جهاد کشاورزی است.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور وابسته به سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی گفت: اگر به امنیت غذایی کشور خدشه ای وارد شود به امنیت ملی خدشه وارد شده

و در نتیجه باید پدافند غیر عامل در این بخش تقویت شود.

علیزاده علی آبادی  با بیان اینکه سالانه 35 هزار تن سموم کشاورزی  در کشور مصرف می شود، افزود: حدود یک چهارم سموم کشاورزی از خارج وارد کشور می شود و سه چهارم دیگر مواد اولیه وارد و در داخل فرموله  و بسته بندی و در اختیار کشاورزان و زارعان رار می گیرد.

وی ادامه داد:  تنها ۲ درصد سم  کشاورزی در داخل تولید می شود و مابقی آن وابسته به خارج  هستیم؛ سالانه حدود ۱۵۰ میلیون دلار کود وارد کشور می شود پس این وابستگی ها وجود دارد  که باید این نیازها را در داخل تامین کنیم.

وی بیان داشت:  اکنون موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر، موسسه ثبت و گواهی بذر و موسسات مختلف باغبانی و زراعت با سرعت در تلاش هستند تا بتوانند کشور را در تولید بذر خودکفا کنند؛ همینطور در سم و کود باید خودکفا شویم .

 مشاور وزیر جهاد کشاورزی  در بخش دیگر سخنان خود  گفت: دشمن می خواهد  بخش کشاورزی را  از طریق حملات بیولوژیک یا بیوتروریسم  ضعیف کند و با استفاده از موجودات زنده مانند باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها به کشاورزی ضربه می زند ضمن آنکه  آفات و بیماری ها در کشور نزدیک ۴۰ درصد محصولات کشاورزی را از بین می برند.

علیزاده علی آبادی افزود:  دشمن بعضی از این آفات و بیماری ها را تکثیر و بعد آنها را رها سازی می کند که به آن بیوتروریسم می گویند؛ گاهی حملات بیوتروریسم  علیه دام، کشاورزی و زراعت

است  که می تواند در این بخش به کشاورزی  ضربه بزند.

وی اظهار داشت: برای قوی سازی در مقابل حملات دشمن  باید به موضوع پدافند غیرعامل کشاورزی بپزدازیم هر چقدر در این بخش اصول و مبنای آن را بیشتر رعایت کنیم استحکام بیشتری ایجاد شده و توانسته ایم در مقابل ضربه های دشمن؛ کشاورزی را مصون بداریم.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی بذرگیری البرز فردیس نهاده های دامی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی البرز وزارت جهاد کشاورزی البرز فردیس نهاده های دامی بخش کشاورزی امنیت غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۰۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی نسبت به بروز آفات سن و بیماری زنگ زرد گندم هشدار داد و گفت: گندمزارهای ۱۳ استان کشور در معرض تهدید این آفات قرار دارد.

به گزارش مشرق، «سهراب سهرابی» درباره تولید و خرید گندم کشور افزود: اکنون مزارع گندم استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، چهارمحال بختیاری، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، قزوین، کردستان، کرمانشاه، همدان، لرستان و مرکزی در معرض تهدید آفت سن و زنگ زرد قرار دارد.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: انتظار می رود کشاورزان برای مقابله با این آفت و بیماری همچون گذشته با همکاران ما در مراکز خدمات کشاورزی مشورت بگیرند تا بتوانند آنها را کنترل و مدیریت کنند.

وی گفت: در صورتی که کشاورزان با این آفات مقابله نکنند، به‌طور قطع با کاهش درآمد مواجه شده و در نهایت کاهش تولید گندم روبه‌رو می شویم.

سهرابی تصریح‌کرد: همچنین کشاورزان مزارع گندم آبی استفاده از آبیاری دوره ای را در دستور کار خود قرار دهند تا تولید با مشکل روبه‌رو نشود.

این مسوول میزان تولید و خرید گندم در سال جاری را همچون سال گذشته دانست و افزود: برآورد می شود امسال از ۶ میلیون هکتار سطح زیرکشت گندم آبی و دیم حدود ۱۳.۵ میلیون تن گندم تولید و ۱۰.۵ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شود.

به گفته وی، استان خوزستان بزرگترین تولیدکننده گندم کشور است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • قدردانی ائمه جمعه استان از پلیس برای اجرای موفق طرح نور
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • توزیع بیش از ۴۳ هزار تن انواع کود در استان قزوین
  • بهبود کیفیت محصولات کشاورزی با تلاش متخصصان بومی
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • دشمن به دنبال ایجاد ناامنی و موج سواری است/ ان‌شاءالله شاهد انتخابات میان دوره‌ای با شکوه باشیم
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد
  • تولید انبوه قطار ملی در ریل ماند/ مروری بر کارنامه قطار ایرانی
  • تولید انبوه قطار ملی در ریل ماند/مروری بر کارنامه قطار ایرانی
  • دشمن با ترویج بی حجابی قصد ضربه زدن به اسلام را دارد